Este greu să iubești pe cineva care nu-ți place. Aceasta este întrebarea pe care ar trebui să ți-o pui.
Poate ai ajuns să realizezi că ești greu de iubit.
Este ceva la tine care face întâlnirile dificile? Vrei să-l schimbi. Să poți iubi ușor și să ai o relație fericită, asta faci. Grozav!
Iată câteva motive pentru care ar putea fi dificil să te îndrăgostești.
1. Esti prea independent.
Este grozav să fii independent. Persoanele care sunt dependente de ei înșiși pentru prea mult timp le poate fi greu să aibă încredere în partenerul lor într-o relație. Acest lucru poate duce la probleme și poate îngreuna relația. Vrei să fii independent și nu simți că ești nevoie de tine. Asta e o problema. O parte din sentimentul de partener, de echipă, este să te simți necesar. Așa ar trebui să se simtă un cuplu.
Iată cum să o remediați:
Fii mai dependent de partenerul tău. Cereți ajutor atunci când aveți nevoie și nu vă fie teamă să ceri. Înainte de a lua decizii majore, sau chiar mici precum alegerea unui restaurant, este important să discutăm cu ei și să le obțineți părerile. Ei se pot ocupa de factura, te pot transporta acasă sau pot face orice alt lucru care îi face să se simtă mai valoroși. Spune-i că ești important și fă-i să se simtă apreciați.
2. Ține-ți garda sus.
Pentru a te proteja de a fi rănit, creezi ziduri în jurul tău în loc să construiești poduri. Este greu să iubești pe cineva dacă nu ții garda sus într-o relație. Poate că greșelile tale din trecut te-au învățat să ai încredere în oameni. Totuși, aceasta nu este o idee bună pentru tine. Dacă vă rețineți, este imposibil să aveți o relație autentică. Nu-ți vei face partenerul să se simtă conectat cu tine și nu te va cunoaște.
Iată cum să o remediați:
Ai încredere în partenerul tău suficient de mult încât să fii dispus să-i împărtășești sentimentele tale. Vorbește despre amintiri fericite, obiective și pasiuni. Poți vorbi și despre sentimentele tale. Partenerul tău nu-ți poate citi gândurile, așa că este responsabilitatea ta să le spui ce se întâmplă în capul tău. Lasă-le să te cunoască așa cum ești.
3. Nu crezi că ești suficient de bun.
Poate că partenerul tău nu te iubește suficient pentru a te putea iubi. Ai putea crede că nu meriți dragoste sau că nu ești suficient de bun. Discuția de sine negativă te poate face cel mai mare critic al tău. Dacă vrei să trăiești o viață fericită și să te bucuri de dragostea pe care o meriți, acest lucru trebuie să înceteze. Nimeni nu iti sta in cale.
Iată cum să o remediați:
Te poți iubi pe tine, așa că și alții te vor iubi. Convorbirea de sine pozitivă este importantă. Îngrijirea de sine este importantă. Găsiți lucruri care vă place să le faceți și lucrați în zonele care nu vă plac. Vorbește despre tine așa cum ai face despre cineva pe care îl iubești. Este logic să te iubești pe tine însuți. Nu vei găsi fericirea pe care o meriți în viața ta.
4. Crezi că iubirea este o slăbiciune.
Ați auzit vreodată că emoțiile sunt un semn de slăbiciune? Este fals. Sunteți liber să vă exprimați sentimentele și emoțiile. Nu face pe nimeni mai slab, ci doar îi face oameni. Este frumos să iubești, așa că de ce ar trebui să încetezi să-l simți și să-l arăți? Pentru că nu se simt iubit, partenerul tău poate avea greu să te iubească.
Iată cum să o remediați:
Nu vă fie teamă să vă arătați dragostea și să vă susțineți partenerul. Aceste sentimente nu sunt un indiciu de slăbiciune. Ele sunt un semn că trăiești viața la maxim. Eliberați-vă de orice convingeri limitative care vă pot împiedica să trăiți o viață fericită. Este în regulă să simți anumite emoții și este acceptabil să-ți împărtășești sentimentele lumii. Este în regulă să simți așa, dar uneori este nevoie de o putere extraordinară pentru a iubi și a fi iubit.
5. Atitudinile negative sunt comune.
S-ar putea să vezi negativul în orice și îți imaginezi întotdeauna cel mai rău rezultat. Te plângi mereu și nu-ți place rezultatul. Oamenilor le este greu să te iubească din cauza perspectivei tale negative. Oamenii nu vor să fie în preajma cuiva care este mereu într-o dispoziție negativă. Este în regulă să vorbești despre problemele tale. A vorbi în mod constant despre problemele tale poate determina cealaltă persoană să devină deprimată.
Iată cum să o remediați:
Puteți adopta o perspectivă pozitivă și puteți găsi motive de argint în orice. Vedeți partea pozitivă a lucrurilor și găsiți mai multe subiecte pozitive pentru conversație. Nu vă mulțumiți să vă plângeți sau să vă opriți asupra problemelor dvs. Aveți multe lucruri pozitive despre care să vorbiți. Vei observa lucruri mai pozitive dacă faci efort. Chiar și atunci când lucrurile sunt dificile, încearcă să fii mai pozitiv. Zâmbește mai mult și contribuie la fericirea celorlalți.
6. Nu ești pregătit să faci compromisuri.
Întotdeauna vei fi în felul tău? Indiferent cine poate fi partenerul tău, dacă nu ești dispus să faci compromisuri, relația ta va avea de suferit. Când ești un cuplu, compromisurile sunt esențiale. Chiar și deciziile mici, cum ar fi alegerea unui restaurant. Este important să acceptați compromisuri când vine vorba de lucrurile mai importante. Nu vei fi fericit dacă partenerul tău insistă să facă ceea ce vrei.
Iată cum să o remediați:
Învață să faci compromisuri! Uneori, ar trebui să-ți lași partenerul să-și facă drumul și să încerci să găsești un compromis. Uneori, nici tu, nici partenerul tău nu vei obține exact ceea ce îți dorești. Chiar dacă niciunul dintre voi nu va obține ceea ce doriți, este mai bine decât unul dintre voi să nu obțină tot timpul. Acceptă dorințele partenerului tău. Încercați să ajungeți la un compromis, astfel încât amândoi să puteți obține cel puțin o parte din ceea ce doriți.
7. Poți să critici prea mult și să nu primești complimente.
Oamenii care critică constant partenerul lor nu vor să fie în preajma lor. Este ușor să-ți faci partenerul să se simtă de neiubit dacă continui să-i subliniezi greșelile și eșecurile. Partenerul tău ar trebui să se simtă bine cu ei, nu negativ. S-ar putea să nu-i oferi suficiente complimente partenerului tău sau să nu știi cum poți primi complimente. Ar trebui să lucrați și la această problemă dacă doriți să trăiți o viață amoroasă mai fericită și mai împlinită.
Iată cum să o remediați:
Înlocuiește critica cu complimente. În loc să-ți critici partenerul pentru defectele sale, laudă-l pentru tot ce are. Oamenii iubesc oamenii care îi fac să se simtă bine în privința valorii lor de sine. Îți poate fi mai ușor să te iubești pe tine însuți dacă înveți să faci și să primești complimente. Nu ar trebui să vă simțiți jenat sau stânjenit când primiți complimente. Ar trebui să realizezi că alții observă calitățile tale pozitive.
8. Îți poți sabota relația.
Este greu să iubești pe cineva dacă ești un sabotor al relațiilor tale. Îți sabotezi relațiile, indiferent dacă îți dai seama sau nu. Ați putea face acest lucru în multe moduri diferite, inclusiv evitând intimitatea. S-ar putea să-ți fie frică de intimitate dacă nu vorbești des despre sentimentele tale. S-ar putea să vă fie greu să rămâneți dedicat partenerului dvs. S-ar putea să aveți probleme de încredere. Există multe modalități de a vă distruge relațiile. Discutați cu un terapeut dacă simțiți că comportamentul dvs. duce la eșecul relației voastre. Nu-ți pierde partenerul din cauza problemelor trecute nerezolvate.
Iată cum să o remediați:
Vorbește cu partenerul tău despre modurile în care sabotezi relațiile. Pentru a depăși aceste probleme, ar fi o idee bună să discutați împreună cu un terapeut. De asemenea, puteți afla mai multe despre stilurile de atașament. Înțelegerea stilurilor de atașament ale partenerului dvs. și ale dvs. vă poate ajuta să vă îmbunătățiți relația. Problema ta este legată în mare parte de felul în care sabotezi relațiile. Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le faci cu partenerul sau terapeutul tău pentru a-ți rezolva problema.
Relationship Hero oferă terapie relațională. Îl recomandăm cu căldură. Discutați cu cineva care a ajutat cupluri în situații similare. De asemenea, puteți face acest lucru de oriunde în lume prin mesaj instantaneu, telefon sau video.
9. Ești o persoană cu probleme.
S-ar putea să fii greu de iubit din cauza personalității tale dificile. S-ar putea să-ți lipsească empatia, să fii manipulator, agresiv, suspicios sau să crezi că ești mai bun decât toți ceilalți. Aceste trăsături negative de personalitate sunt comune la oamenii dificili. Acestea nu sunt cele mai rele trăsături pe care le poți avea, iar partenerul tău ar trebui să te iubească în continuare. Dacă abuzați pe alții, ești ostil sau nepoliticos, cum poate partenerul tău să te iubească?
Iată cum să o remediați:
Dacă ești o persoană cu probleme, este important să-ți aloci ceva timp pentru auto-îmbunătățire. Nu îngreunați pentru ceilalți să vă iubească, fiind neîncrezători sa invatati sa faceti sex mai bine vizionand sex mai des, manipulatori sau acționând superior lor. Acestea sunt lucrurile pe care le poți face pentru a fi o versiune mai iubitoare și mai bună a ta. Partenerul tău va fi recunoscător pentru eforturile tale de a face schimbări și va arăta sprijin.
10. Esti prea dependent.
Esti prea nevoie? Poate că ești prea dependent de partenerul tău. Așteaptă-te să aibă grijă de tine, să se ocupe de nevoile tale și să se informeze unul cu celălalt din când în când. Poate fi dificil ca sentimentele lor pozitive să strălucească. O persoană care are constant nevoie de ceva de la tine nu este un lucru bun. Partenerul tău poate dori să se simtă iubit și sprijinit, dar nu vrea să faci totul. Va trebui să înveți cum să-ți satisfaci nevoile.
Iată cum să o remediați:
În loc să depinzi de partenerul tău, asumă-ți responsabilitatea pentru propriile nevoi. Ești responsabil pentru fericirea ta. Oamenii vor fi mai înclinați să te ajute dacă ești capabil să faci toate lucrurile pe care le poți singur.
11. Respectarea intimității celorlalți nu este ceva ce ar trebui să faci.
S-ar putea să fii doar curios, dar dacă începi să încalci intimitatea partenerului tău, nu este o idee bună. Nu trebuie să le cunoști toată viața. Au dreptul la intimitate în relația lor. Nu ar trebui să fii singura persoană importantă din viața lor. Nu trebuie să faci parte din viața lor.
Iată cum să o remediați:
Amintiți-vă că confidențialitatea este un drept al omului și toată lumea îl merită. Trebuie să respecți asta. Nu ar trebui să vă așteptați la o transparență completă din partea partenerului dvs. Dacă partenerul tău refuză să-ți împărtășească informații private, atunci respectă-i decizia și mergi mai departe. Fii fericit cu ceea ce îți împărtășesc.
12. Îți lipsește empatia.
S-ar putea ca din cauză că nu reușești să empatizezi cu ceilalți, îți este greu să-i iubești. În relații, lipsa de empatie poate cauza probleme. Se așteaptă să fii empatic și să înțelegi sentimentele partenerului tău. Nu contează dacă îți este greu. Dacă nu arăți empatie, empatia nu contează. Oamenii vor să simtă că îți poți imagina cum trebuie să fi fost să experimentezi emoțiile pe care le descriu.
Iată cum să o remediați:
Imaginați-vă cum ar fi să fii în pielea altcuiva când îți spun cum se simte. Nu te poți raporta doar la sentimentele lor. De asemenea, trebuie să înțelegi și să arăți compasiune. Pentru a arăta că îți pasă, poți spune lucruri precum „Sună dificil” sau „Nu știu cum trebuie să fi simțit pentru tine”. Arată empatie și fii acolo pentru ei.
13. Nu vorbești și nu asculți activ.
Poate că ești interesat doar să explici cuiva părerea ta. Nu înseamnă că te angajezi într-o conversație cu ceilalți sau că asculți activ; în schimb, aștepți să-ți vină rândul. Acest lucru poate face ca conversațiile să se simtă deconectate. Oamenilor nu le place să se simtă neauziți. În timp ce punctul tău de vedere poate fi valoros în conversație, ar trebui să acorzi mai multă atenție punctului de vedere al celeilalte persoane decât al tău. Nu trebuie să lăsați oamenii să vă spună că vă lipsește compasiunea sau căldura în conversații.
Iată cum să o remediați:
Îmbunătățiți-vă abilitățile de comunicare. În loc să te concentrezi pe ceea ce vrei să le spui, concentrează-te pe persoana care vorbește. A pune întrebări va arăta că asculți și că poți extinde conversația. Ar trebui să fii deschis să afli mai multe despre poveștile lor și să fii interesat să le împărtășești pe ale tale. Oamenii vor să fie auziți, mai ales când le pasă de tine.